Tahle vychytávka se mi líbila, ale moc jsem nevěřila, že se povede. Jak na madenky, najdete v starším článku. Ale jak na tu pěknou čokopolevu? Tedy správnou formu mám až od loňského podzimu, zatím jsem vystačila s muffinovou. Jenže všechny ty synovy holky včetně snachy si právě madlenky velice oblíbily, tak jsem se dovybavila. Nevěřila jsem však, že mi s tou čokoládou půjdou madlenky z formy ven. Poprvé jsem rozpustila čokoládu s olejem, ale poleva se pak patlá. Lepší je čistá čokoláda, dají se využít i jednotlivé druhy a samozřejmě zbytky, jaké jsou po ruce. Na jednu madlenku je třeba o trochu víc než 1 dílek čokolády.
Když máte plechovou formu, stačí ji po upečení madlenek vytřít papírem, rozdělit čokoládu do formiček a dát zpět do trouby. Pak se jen obrácenou lžičkou nebo štětcem rozmaže po celé formičce a hned se tam vtlačí upečené madlenky. Silikonovou formu jsem rovněž vytřela od drobečků a potřela čokoládou, rozpuštěnou zvlášť v mikrovlnce, bylo to snazší. Vrstva nemusí být nijak silná. V obou případech stačí jenom dát madlenky na pár hodin vychladit do lednice. Ač jsem se toho poprvé bála, vyloupnout šly krásně, i když nebyly dokonalé. V muffinové srdíčkové formě poleva též dobře utuhla, ale musely by se asi potřít i stěny, neb při manipulaci s čokoládou se nějakému upatlání neubráníte. Holky byly výsledkem nadšené, tak jsem si zas „zadělala“ na další práci…ty babičky, co by neudělaly!
Nejnovější komentáře