V náhradním termínu ve čtvrtek 3. října od 17, 17 h. se uskuteční odložená přednáška z jara.
Recepty na webu zde.
Přijďte na přednášku o tradičním i méně obvyklém zavařování – podívat se, poslechnout si a ochutnat. Zavařování zdaleka nejsou jen marmelády…
Dobrý den, v nějaké diskusi u pana Cuketky jsem našla zmínku o vašem receptu jehněčího na majoránce. Nepodařilo se mi však zprovoznit odkaz http://vilemina.blog.cz/1104/hlasujte-pro-prazsky-recept). Mohla byste, prosím recept poskytnout? děkuji
Zdravím, to je zajímavé, že jste na ten recept narazila po tolika letech… ani ho nemám na blogu, ale byl v první knížce Cukr na nitku, která je již rozebraná. Taky je, myslím, v jedné Vaňkově kuchařce, který tu soutěž tehdy spolupořádal. Je to velmi jednoduché:
Skopové na majoránce nebo na houbách
Přepis z babiččina receptu
Přední oprané skopové nakrájíme na kousky a osolíme. Nejlepší jsou žebírka. V kastrole na rozpáleném másle osmažíme cibuli, vložíme maso, zalijeme vařící vodou, přiklopíme a dusíme doměkka. Přidáme-li čerstvé nebo sušené houby, máme maso na hříbkách. Zahustíme moukou a přidáme majoránku a utřený česnek (já ne) a krátce povaříme. Pro pět osob 1 kg žebírek, velmi se svaří.