Co s nimi?
Kaštany jsem zalila mlékem a vařila, po chvíli rozmixovala na pyré. To je báječně nasládlé a má skvělou kaštanovou chuť 🙂 Chtěla jsem ji nechat vyniknout, a tak jsem pro začátek zvolila jen lehké ochucení a pyré použila do „žaluzek“ z listového těsta. Trochu jsem ho přisladila, přidala rum, skořici a muškátový oříšek. Žaluzky nebyly špatné, ale po upečení kaštany chutnaly o poznání fádněji, tu skvělou chuť ztratily.
Druhý koláčový pokus z předpečeného křehkého těsta jsem doplnila kaštanovočokoládovou nádivkou bez pečení. Pyré jsem ještě zahorka dochutila stejně jako výše a k tomu čokoládou, která se v něm pěkně rozpustila. Přesná množství nemám, zkuste podle chuti – přiměřeně. Tak to byl již luxusnější koláček.
Recepty, kde se kaštany přidávají do těsta, jsem nezkoušela, nemyslím, že by tam chuťově byly víc znát. Ovšemže existuje i kaštanová mouka. Z kaštanového pyré se dají udělat lanýže či náplň do pralinek, recept na kaštánky zde. Kaštanové pyré lze výborně zmrazit a použít potom třeba do nádivky drůbeže. O kaštanech naslano ale zas jindy.
Nejnovější komentáře