Vše potřebné o přípravě listového těsta najdete zde. Nejlepší je samozřejmě ještě vlažné z trouby, ale to se při přípravě občerstvení v řadě případů nedá zařídit. Tohle jsou recepty, poživatelné i druhý den. A všechno se to motá…
Nejčastěji jsem pekla párkové rolky, jsou obecně velmi oblíbené, i když to vypadá jako nic. Nemusíte na ně brát malé party párečky, stačí napůlit ty běžné, ale vyberte si nějaké s větším podílem masa, které máte ozkoušené. Sama jím párky tak dvakrát ročně, tak nevím. Pásky těsta jsem navinula na párky a dala péci. Listové těsto chce vysokou teplotu, troubu rozpalte na 200 °C. Může se k párku přimáznout hořčice nebo kečup, případně potřít těsto vejcem, a posypat sýrem.
To jsem udělala s chřestem. Na chřestové rolky z pásků těsta jsem vyzkoušela bílý i zelený chřest. Bílý se musí oloupat, což kromě práce navíc těsto i trochu rozmočilo. Použila jsem pak raději zelený, který jsem stejně ještě obalila šunkou nebo slaninou. Klidně jí může být i více, aspoň dva plátky. Celou rolku jsem namočila do rozšlehaného vajíčka a obalila parmezánem. To je nejluxusnější verze, sýr můžete použít i jiný, ale nějaký výraznější.
Jestli se vám z toho motání ještě netočí hlava, zbytek těsta natočte na trubičky a upečte kremrole, mohou být i malé trubičky jako na cukroví nebo namotejte dvě krátké na klasickou trubičku. Naplnit se mohou pomazánkou opět ze sýra, tvarohu a másla, ochucené bylinkami, česnekem, nakládanou kapií, jak je libo. Jen se nesmí roztékat a majonézu do ní nedávejte.
Nejnovější komentáře