Podzim ubíhá pro mě dosti hekticky. Nečekejte nyní moc nových receptů, ostatně zájem je o ty osvědčené a tradiční: nejprve to bylo hlavně zavařování, dýně, nyní posvícenské pokrmy, příprava jedlých dárků, začíná se leckde už s cukrovím. A na to vše už tady recepty a další rady najdete.
Taky jsem zpracovávala různé plodiny jako šípky, jedlé kaštany, kdoule, hrušky, darovaná nevalná jablka. K tomu jedlé dárky, aby byly připravené včas. Čeká mě i příprava rodinného „posvícení“. Zkoušela jsem i pár novinek a zajímavých tipů, ale ty ještě potřebují ověřit a doplnit, možná na ně dojde až v přístím roce.
A co běžně vařím? Dýňová omáčka, cuketová polévka, zapečený lilek, sekaná, kuře na zelí, KVZ, vaječná tlačenka, halušky, knedlíky s vejci, dýňový koláč, hruškový koláč, chléb, madlenyk v čokoládě, koláčky ze slánku…
Pozvánky na setkání
V prosinci mě totiž čeká několikero veřejných vánočních akcí, na které krom aktualizace obsahu budu chystat i nějaké ty ochutnávky. Přijďte 6. prosince do knihovny Ostrčilovo nám. v Nuslích nebo 12. prosince na Pohořelec, vždy od 17 hod. V sobotu 9. prosince dopoledne mě potkáte na Roztylském náměstí na spořilovském trhu se Slow Food. Všude si můžete výhodně zakoupit mou poslední knížku Zrnka všehochuti nebo si ji objednat přímo zde.
Nejnovější komentáře