Od prvního článku uběhlo už skoro půl roku. Jak jsem avizovala, přípravy zabraly půl roku a zdá se, že nyní se blíží okamžik, kdy Zrnka všehochuti opravdu vyjdou… Plánovaný termín je konec března.
Z technických důvodů došlo k posunutí cca o měsíc. Malovala jsem si, že v předjarním období bude vhodný čas přijít s takovým nenáročným čtením o jídle a cestování. Ale znáte to: Chceš-li rozesmát Boha, vyprávěj mu o svých plánech… Co mezitím nastalo, nečekal asi nikdo. Snad přijde moje vyprávění vhod i navzdory všem událostem kolem nás.
V uplynulých měsících jsem se intenzivně seznamovala se vším, co vydání knihy obnáší. S pomocí Kliky jsme upravovali text i graficky, vymýšlela jsem obálku, připravovala použitelné fotky jídel, doplňovala rejstříky a přemýšlela o marketingu a způsobech prodeje. Však už z toho brzy něco uvidíte. Knížku si budete moci objednat výhodněji přímo zde a bude i v knihkupectvích. Křest je domluven v Městské knihovně na Mariánském náměstí 5. dubna od 17 hodin, všichni jsou srdečně zváni. Pozvánku ještě zveřejním.
Vyprávění o jídle, vaření a tentokrát i cestování zahrnuje roky 1994 – 2008. Doplnila jsem ho více než 80 recepty.
Anotace na knize:
Objevujte s Vilemínou nové chutě, které ji zaujaly při cestování po Evropě a okolí, a inspirujte se její českou domácí kuchyní pro všechny příležitosti. Vyprávění o zajímavých jídlech od Itálie až po Litvu a od Turecka po Francii střídají recepty našich babiček.
Začtěte se do vzpomínání na dobu, kdy pouze velmi málo lidí znalo kuskus, avokádo nebo mascarpone a internet se teprve rodil. Vyprávění doplňuje na osmdesát receptů všech chutí.
Kde se ale vzala všehochuť? Naši předkové tak nazvali koření, které vonělo jako pepř, hřebíček, muškátový oříšek a skořice dohromady, něco tehdy zcela nového. Uhodnete, které koření to je? Dozvíte se v knize…
Děkuji, ovšem tiskárna je kvůli nemocem opožděná, tak zatím nevím žádné datum vydání, vypadá to nejdřív na konec března.
Vypadá to opravdu krásně, gratuluji!