Medové trubičky
Čokoládové rohlíčky
Dokud mě nenapadlo čokoládu do těsta rozpustit místo nastrouhat, jak uváděl původní recept, nebylo toto cukroví nic zvlášť zajímavého. 200 g hladké mouky, 160 g másla, 100 g moučkového cukru, 100 g rozpuštěné čokolády, 1 žloutek, bílek na potření a mandle na posypání
Vše propracujeme a na plech rozprostřeme na papír na pečení silnější placku (4 mm). Potřeme celou rozmíchaným bílkem a posypeme mandlovými nudličkami nebo plátky. Upečeme asi na 180 stupňů. Ještě teplé vykrájíme kulatou formičkou na měsíčky-rohlíčky. Těsto se nesmí moc vysušit, přepéci. Při vykrajování se trochu drobí, ale uleželé je pak lepší. Mandle na lesklém povrchu nevypadají špatně!
Suchárky
Výborně se hodí, když zbývají bílky. Ušlehám ze 4 bílků sníh, k tomu 140 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 50 g rozpuštěného másla a zamíchat. Ve stroji to šlo krásně a rychle, ještě se přidává 20 mandlí, ale lepší je aspoň dvojnásobek. Dala jsem těsto péci do srnčího hřbetu. Po upečení jsem chlebíček zabalila do utěrky a nechala zchladnout. Pak jsem ho ostrým nožem nakrájela na tenké plátky, rozložila na plech a dala suchárky dozlatova opéct. Musí se hlídat, jsou tenké, a tak spálení hrozí každým okamžikem!
Jednoduché vínové cukroví je nejlepší čerstvé, odležení mu nesvědčí. Ale zas je rychle hotové. Po upečení obaluji v moučkovém cukru s vanilkou, ale až jsou vlažné, jinak se rozdrobí.
Nejnovější komentáře