Sladké brambory jsou běžně k dostání v hypáčích, a tak jsem je konečně už taky vyzkoušela. Zvlášť jednoho postrčí, když jsou v nějaké akci, že, neb dát 60-70 Kč za pouhé brambory, i když jsou oranžové, není zrovna málo. OK, benefitem není jen ta barva (tedy prospěšné flavonoidy), ale i více vitamínů a minerálních prvků než v obyčejných bramborách, méně kalorií a více vlákniny… téměř superpotravina. Však si to vygůglete.
Bez těsta se peče řada koláčů, sladkých i slaných: třeba francouzský flan, smetanovožloutkový pudinkovitý koláč,. Následují cheesecaky v mnoha variantách. Ty zase jsou nejpodobnější mému oblíbenému tvarožníku. Bez těsta se upeče i jablečný koláč z rozmixovaných jablek jen slabě zahuštěných škrobem a různé dýňové koláče. Už jsem několikrát pekla i slaný kiš (quiche), kde je podstatou náplně také smetana a vajíčka.
Nejnovější komentáře