Upravila jsem si recept od Benedetty. Nakrouhala jsem kilo polévkové zeleniny, může být i kus cukety, kedlubna, kapusta, houba, pór, zbylé zelené natě, rajče…víc druhů dá lepší chuť. Restovala jsem na pár lžicích oleje tak 20 minut, přidala sůl (100 g) a dál restovala ještě asi 10 minut, až vše změklo, pak jsem tyčákem vytvořila pastu, aby byla co nejjemnější, a trochu ji na pánvi dosušila. Bylo jí kolem půl kila.
Ve skleničkách v lednici vydrží jistě měsíc, mimo ni několik týdnů. Nejlépe je vše zasterilovat, tedy povařit 20 minut ty malé skleničky ve vodě. Může se dát i zmrazit. Na jednu porci zeleninové polévky jsem dala lžíci pasty. S nějakou zavářkou je to taky super rychlovka, ale pozor, neudělá se průhledný vývar, ta zelenina v něm všechna pořád je. Do polévek, omáček a dalších jídel se však hodí přenáramně. Skvělý polotovar, žádné přidané zbytečnosti. (2017)
Nejnovější komentáře