Poté: Hojná účast na přednášce znamenala i hodně dotazů na předkládané ochutnávky, tak ještě doplňuji, neb na některé se nedostaly vytištěné recepty.
Dalamánky jsem chtěla upéct na pánvi, ale vlastní nepozorností jsem je po otočení připálila. Druhý pokus jsem tedy už upekla v troubě a vylepšila jsem recept použitím slánku. To je droždí rozmíchané ve slané vodě a výhodou je, že se ho použije mnohem méně a pečivo déle vydrží a méně nadýmá. Dala jsem 12 g droždí, 6 g soli a 60 g/ml vody. Malé dalamánky jsem pekla kvůli ochutnávkám, ale z cca 300 g mouky jich na pánev vyjde šest. Pomazánku jsem dala navrch trubičkou, vypadalo to celkem hezky. Byla z tvarohu, taveňáku a pár lžic majonézy, s česnekem s pepřem.