Hokaida se někdy nechovají, jak mají, a začnou se kazit, i když vybírám ty, co mají slupku nejméně porušenou. Někdy ale se kazí i od stopky či jinak nevinného suchého flíčku, myslím, že jsou sklizené trochu dřív, než by měly a podobně. Když jsou v pořádku, vydrží v teple a suchu nejméně do Vánoc, ale holt musí být bez vad. Takže je prohlížím nejméně jednou týdně a postižené kusy zpracuji. Tedy píšu o nich v množném čísle, ale nemám jich desítky, jen jednotky 🙂
Hledala jsem recept na nějaké muffiny, mohly by být i s tvarohem. Už jsem něco podobného pekla, ale těsto bylo moc hutné. I našla jsem recept na dýňové madlenky, to by mohlo vyhovovat. Tvaroh do nich natlačím, trubičkou to půjde snadno. A uvidíme, jak se vydaří.
Recept jsem použila tenhle:
Umíchat 200 g dýňového pyré, 1/2 hrnku cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, špetku soli, přidat hrnek mouky (i celozrnné, špaldové ap.) s 1 lžičkou sody a 1/2 lžičkou prdopeče, 1,5 lžičkou koření (skořice, hřebíček, nové koření, muškátový oříšek nebo směs perníkového koření s muškátovým oříškem navíc).
Na náplň 1 tučný tvaroh, cukr moučka dle chuti, 2 lžíce rumu, 1 lžíce škrobu. Do těsta i do tvarohu lze přidat rozinky či ořechy.
Dýni jsem si upekla den předem a potom jen rozmixovala. Těsto v robotu bylo hned hotové, nejdřív všechny suroviny po mouku, tu jsem přidala potom i s kypřidly a kořením. Tvarohovou náplň jsem dala do sáčku s největší trubičkou. Těsto jsem rozdělila do 12důlkové formy a do něj nastříkala náplň, rovněž to vyšlo akorát. Pekla jsem asi 15 min. na obvyklých 170 -180 °C. Tvarohu bylo v muffinkách dost a zůstaly měkké i další dva dny, více nešlo zjistit. Kupodivu chutnaly všem, i dětem, a nejen těm našim.
Nejnovější komentáře