Dnes přidávám jen takovou blbůstku – pamatujete ještě někdo nad šedesát na populární pudink s tvarohem a marmeládou? Dávalo se to pak do pohárů s piškoty, za socíku lahůdka. Později jsme tímto způsobem dělali i pečenou náplň do drobenkového koláče, to taky nebylo špatné, už tedy bez té marmelády.
Nějak jsem to chtěla pořád zkusit, ale nebylo to dotažené, až mě v tom vedru napadlo, jak to udělám: zcela nepečený a lehký moučníček:
tvarohový pudink a na něj želé s ovocem.
Na podklad jsem vzala sušenky, ani jsem je nedrtila a nespojovala máslem. Uvařila jsem hustší pudink (jen 400 ml mléka místo 500 ml) a víc ho osladila, neb se pak naředil jedním tučným tvarohem a trochou rumu, ještě jsem doslazovala. Projela jsem vše tyčákem a navršila na sušenky s dortovým ráfkem nastaveným na 17 cm. Pak jsem našla loňské hrušky ve víně, slila šťávu a doplnila na 250 ml, přikyselila a přisladila a uvařila dortové želé ze sáčku dle návodu. Než želé přiměřeně vystydlo, zpevnil se už i pudinkový krém, na který jsem pokladla ještě jednu vrstvu sušenek, na ně hrušky a pak pomalu nalila želé. Když to vychladlo, dala jsem dortík do ledničky. Vypadal docela hezky a byl pěkně třeplavý…ráfek šlo sundat snadno. Bylo to hotové dosti brzo, jen s malou námahou a zahřátím kuchyně. Super easy.
Chcete-li si přečíst více o mém vaření a jak jsme se v devadesátkách a na začátku tisíciletí seznamovali se zahraničními pokrmy a surovinami, do té doby u nás nedostupnými, pořiďte si knížku Zrnka všehochuti, odkazy pod obrázkem vpravo.
Nejnovější komentáře