Vánoční období ještě nekončí, čekáme přece na Tři krále. A pak zas hned skočíme do masopustu, čili nyní, v době největší zimy a taky tmy, není vůbec fyziologické týrat tělo nějakými dietami, to až od Popeleční středy 14. února, ano, vychází letos na Valentýna. Do té doby se jedí ještě vydatnější jídla, je čas návštěv a zábav.
Ale nějaké ty plány do celého nového roku si dělá skoro každý. Moje povídání nejen o jídle a tradicích začalo před Vánoci a bude pokračovat jako takový cyklus i dalšími tématy, například zavařování či úsporné vaření. První bude 31. ledna od 17 hodin v knihovně na Hradčanech o masopustním období. Nejvíc mě na tom baví chystání ochutnávek, aby byly typické, přitom ne zcela známé a daly se taky rozumně servírovat…
Věrné čtenářky se ptají, jestli jsem už něco nového napsala – inu, napsala, ještě to není finální. Ale stále je v nabídce poslední titul Zrnka všehochuti, snad by někoho ještě potěšil. Copak knihu napsat, ale prosadit ji na knižním trhu, to je těžší.
Soukromě mám podle všech více hledět na své zdraví, ale nechci propásnout ty nejhezčí roky s vnučkami, letos 4, 6, 8 let. Víc plánů si nedělám, protože v posledních letech až příliš často vidíme, jak nás zasáhnou události naprosto nečekané. Tak ať to všechno ustojíme.
Nejnovější komentáře